Jørgen Landbø fra PostNord mottok prisen som "¨årets unge talent" i logistikkbransjen av samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.

Årets unge talent i logistikk: Jørgen Landbø fra PostNord

GARDERMOEN: PostNords Jørgen Landbø har blitt kåret til årets unge talent innen logistikk, og spås en lysende fremtid i bransjen.

Publisert Sist oppdatert
Jørgen Landbø, 29 år fra Drammen, har jobbet i PostNord siden 2017 og ble på Transport & Logistikk tildelt prisen som "Årets unge talent" av NHO Logistikk og Transport.

For tiende gang deler NHO Logistikk og Transport ut prisen for "Årets unge talent", og i år gikk den høythengende utmerkelsen til Jørgen Landbø, Head of Business Controlling i PostNord. 

Prisen ble delt ut under den årlige Transport & Logistikk-konferansen på Gardermoen, der både samferdselsminister Jon-Ivar Nygård og styreleder i NHO Logistikk og Transport, Mona Juell, var til stede for å hylle fremtidens ledere i bransjen.

Sterk konkurranse fra dyktige kandidater 

Totalt ble syv kandidater vurdert til årets pris, men kun tre kom helt til finalen: Jonas Møller fra Schenker, Lotte Torgersbråten fra Accelerator og Jørgen Landbø fra PostNord. 

Juryen hadde ingen enkel jobb med å velge, ettersom alle tre ble trukket frem av sine respektive ledere som talenter med både faglig og personlig styrke.

I begrunnelsen for at Landbø stakk av med seieren, ble det særlig lagt vekt på hans "imponerende karriereutvikling, eksepsjonelle bidrag til egen bedrift og kontinuerlige leveranse av sterke resultater". Han har vist en unik evne til å tilpasse seg nye utfordringer, samtidig som han tar initiativ til forbedringer og videreutvikling både for PostNord og for logistikkbransjen som helhet.

Fra deltidsjobb til lederstilling 

Jørgen Landbø, som er fra Drammen, begynte karrieren i PostNord som deltidsansatt på kundesenteret mens han fullførte studiene ved Handelshøyskolen BI. Den første jobben ga mersmak, og etter fullført utdanning fikk han en mer sentral rolle i selskapet. I mai gjorde han et nytt opprykk i konsernhierarkiet og gikk inn i rollen Head of Business Controlling. Her har Landbø ansvar for økonomien i flere av PostNords forretningsområder.

Selv beskriver han hverdagen som variert og utfordrende, der han får dykke dypt ned i selskapets økonomiske strukturer og kontinuerlig lete etter forbedringsmuligheter.

– Jeg begynte i PostNord som en deltidsjobb ved siden av studiene, og det ga meg en solid innføring i både selskapet og bransjen. Logistikk er et spennende felt å jobbe i, spesielt med tanke på hvordan globalisering og geopolitikk påvirker verdikjedene, sier Landbø.

Powered by Labrador CMS