IAA Transportation 2024:

Produktnyheter, konferanse, demonstrasjoner og testkjøring preger de neste dagene i Hannover. Her fra et fagseminar "The Future of Logistics".

IAA: Få med deg nyhetene fra verdens største nyttekjøretøymesse 

Hva er trendene? Hvilke løsninger fokuserer nyttekjøretøyprodusentene og utstyrsleverandørene til veitransporten på? Svaret får man denne uken i Hannover i Tyskland under verdens største messe for nyttekjøretøy.

Publisert Sist oppdatert

IAA Transportation 2024:

Signifikant økning i utstillere og globale impulser

IAA Transportation 2024, verdens største messe for nyttekjøretøy, har i år opplevd en betydelig økning i antall utstillere. 

  • Med over 1650 utstillere fra 41 land, har antallet økt med 20 prosent sammenlignet med 2022. 
  • Det internasjonale oppmøtet er også rekordhøyt, med hele 73 prosent av utstillerne fra utenfor Tyskland. Dette gjenspeiler messens økende globale betydning som en sentral plattform for fremvisning av nye teknologier og innovasjoner innen transport- og nyttekjøretøysektoren.

Årets messe, under slagordet «Mennesker og varer på vei», fokuserer på de aktuelle og fremtidige utfordringene bransjen står overfor. Dette inkluderer blant annet klimamål, infrastrukturutbygging, mangel på arbeidskraft, og stigende energikostnader. Hildegard Müller, leder for VDA (Verband der Automobilindustrie/Tysklands bransjeforbund for automobilindustrien) fremhevet i en pressekonferanse før messen åpnet, viktigheten av bransjens rolle i å nå globale klimamål, og understreket behovet for en samordnet industriell politikk for å sikre riktig rammeverk for blant annet utbygging av ladeløsninger for elektriske og hydrogenbaserte kjøretøy.

Teknologisk fokus og innovasjoner

På IAA Transportation 2024 legges det stor vekt på ny teknologi, spesielt elektriske drivsystemer og hydrogenteknologi. Megawatt Charging System (MCS), en banebrytende løsning for rask lading av tunge kjøretøy, står sentralt blant de teknologiske nyhetene. Messehallen har også opplevd en økning i antall varebilprodusenter og battericelleprodusenter. Samtidig finner man innovative aktører fra ulike bransjer, inkludert hydrogenprodusenter, programvareleverandører og teknologiselskaper. Denne brede representasjonen viser at transport- og logistikksektoren er kompleks og mangfoldig.

Interaktive høydepunkter og live demonstrasjoner

Et av de store høydepunktene ved årets messe er muligheten for testkjøring, hvor besøkende kan prøvekjøre de nyeste kommersielle kjøretøyene fra mer enn tjue ledende produsenter. Testkjøringene gir deltakerne en praktisk opplevelse av kjøretøyenes ytelser, med særlig vekt på elektriske og hydrogenbaserte løsninger.

IAA-konferanse: Transportens fremtid i fokus

En annen viktig del av IAA Transportation 2024 er konferansen, hvor eksperter og ledere fra industrien diskuterer fremtidens transportløsninger. På hovedscenen vil blant annet toppledere fra selskaper som Daimler Truck, Mahle, ZF Group og Tesla presentere sine visjoner for transportsektoren. Konferansen vil også ha deltakelse fra politikere som Robert Habeck, Tysklands minister for økonomiske saker og klima, samt Volker Wissing, minister for digitalisering og transport.

Messen, som varer fra 17. til 22. september, forventes å sette en ny standard for fremtiden til kommersielle kjøretøy og vil være et viktig sted for aktører som søker å ligge i forkant av teknologiske utviklinger i transportsektoren.

Logistikk Insides søsterpublikasjon AT.no har to journalister på plass i messehallene i Hannover.

På denne temasiden samler vi en del av Torbjørn Eriksen og Fredrik Saugstads messerapporter. 

Messen åpner for publikum tirsdag, mens fagjournalister allerede fikk en tjuvstart mandag på en pressedag fullspekket med pressekonferanser, prøvekjøringer, intervjuer og prisutdelinger. 

Blant annet ble prisene delt ut til Årets varebil 2025, Årets lastebil 2025 og Årets innovasjonspris 2025, som deles ut av europeisk motorjournalister innen nyttekjøretøysegmentet. I denne juryen har vår egen Torbjørn Eriksen sittet, som representerer AT.no/Anlegg&Transport, Moderne Transport/Mtlogistikk.no og Logistikk Inside.

Powered by Labrador CMS