Transport & Logistikk 2024:

Gutta bak Logibud, fra venstre: Thomas Sande Mossestad, Benjamin Bruarøy, Sindre Opskar Hjelle og Cato Bruarøy. Kevin Caballero var ikke til stede da dette bildet ble tatt.

Alt i ett system

LOGIBUD: - Vi har laget et system som skal hjelpe transportselskaper med å ha oversikt og gjøre alt digitalt, sier Cato Bruarøy i Logibud.

Publisert Sist oppdatert

Startups på Transport & Logistikk

12 norske startups skal ha stand på Transport & Logistikk på The Qube på Gardermoen 21. og 22. oktober. Logibud AS er ett av disse oppstartsselskapene. 

Logibud AS har laget et skybasert program som skal bedre lønnsomheten og gi en enklere arbeidshverdag for små og mellomstore transportselskaper. Bakgrunnen er fra Benjamin Bruarøys egne opplevelser fra han startet eget budbilfirma tidlig i 20-årene.

- Da folk ringte måtte han stoppe og notere ting med penn og papir. Det gikk utover effektiviteten, forteller hans fetter Cato Bruarøy, som har startet Logibud sammen med Benjamin.

Samtidig som han drev budbilselskap utdannet Benjamin seg innen programmering. Den kombinasjonen gjorde at han så muligheter til å løse mange utfordringer med et godt dataverktøy.

- Ideen var å lage et moderne system som løser alle utfordringene han opplevde da han drev transportselskap, sier Cato.

Første versjon av produktet er nå så godt som klart. I systemet finnes sjåføroversikt, ordresystem, ruteplanlegging, digitale fraktbrev, sporing, kalender, system for digitale signaturer, GPS-kart og kamera for dokumentasjon. Blant annet.

Per i dag teller Logibud-gjengen fem stykker, som alle er inne på eiersiden. Fire av disse er programmerere med erfaring i å utvikle denne type applikasjoner for andre bransjer.

- Vi har foreløpig ikke ønsket investorer, men i fjor ble vi tildelt midler gjennom Fjordfondet fra Sparebanken Vest. Så får vi se om vi trenger investorer eller samarbeidspartnere på sikt, sier Cato Bruarøy. 

Powered by Labrador CMS