Transport & Logistikk 2024:

TEAMET I HERA SOLUTIONS: Fra venstre: Vetle Skaar, Andrine Kristine Gudbrandsen, Ole Hermann Bakka, Inger-Lovise Fjellgaard og Lotte Boekestijn.

Gjør digitale fraktbrev enkelt

Hera Solutions skal fjerne papirmøllen fra norsk, og internasjonal, transportbransje.

Publisert Sist oppdatert

Startups på Transport & Logistikk

12 norske startups skal ha stand på Transport & Logistikk på The Qube på Gardermoen 21. og 22. oktober. Hera Road AS er ett av disse oppstartsselskapene. 

Inger-Lovise Fjellgaard (25) vokste opp med å se lastebiler frakte fisk fra hjemstedet Lovund, og oppdaget tidlig alt papirarbeidet og fordyrende administrasjon som følger med en transport. Da hun tok sin mastergrad i entreprenørskap ved NTNU gikk hun i dybden på problemstillingen og det er bakgrunnen for at hun startet Hera Solutions.

Selskapet lager programvaren Hera Road for dokumenthåndtering innen transport og logistikk, med hovedfokus på fraktbrev. 

– Det vi fokuserer på er å gi tilstrekkelig og skikkelig dokumentasjon uten masse mellomledd, sier Fjellgaard.

Hera Road testes nå av flere brukere.

– Vi er i tidlig stadium i brukertesting av Hera Road, et administrasjonspanel og sjåførapplikasjon for store og små vareeiere og transportører som ikke har store internsystem for dokumenthåndteringen. Små og mellomstore transportører bruker inntil 6 timer daglig på å manuelt gjennomgå ferdig kjørte ordre via fraktbrevene for så å fakturere ut oppdragene, bare fordi arbeidsprosessene forholder seg til fysiske fraktbrev, forteller Fjellgaard.

Selskapet har i dag totalt fem ansatte, inkludert Fjellgaard selv og har base i Trondheim. Hera Solutions har i løpet av ett år landet over tre millioner kroner i investeringer i privat kapital, og fått over én million i tilskudd fra Innovasjon Norge. Flere betalte betatester er i gang før lansering i årsskiftet 2024/25.

– Vi har begynt å implementere hos brukere før lansering. Så nå i høst er det fullt kjør på å hente inn kunder, sier Fjellgaard.

Powered by Labrador CMS