Helthjem Netthandel AS ble tildelt Miljøprisen 2024. Are Kjensli (f.v.) fra NHO Logistikk og Transport deler ut prisen til Daniel Kongstvedt, Anne Stine Talseth og Fredrik Stavik.

Miljøprisen til Helthjem

Helthjem vant NHO Logistikk og Transports Miljøpris 2024 for sitt arbeid med nullutslippsløsninger og bærekraftig distribusjon. 

Publisert Sist oppdatert

Prisen ble delt ut under festmiddagen på konferansen Transport & Logistikk.

Are Kjensli, administrerende direktør i NHO Logistikk og Transport delte ut prisen, og fremhevet under juryens begrunnelse selskapets imponerende innsats for å fremme nullutslipp og sirkulærøkonomi gjennom innovative leveringsløsninger.

– Helthjem har ikke bare innført, men fortsetter å utvikle løsninger som reduserer utslippene betydelig, uttalte Are Kjensli, administrerende direktør i NHO Logistikk og Transport, da han kunngjorde vinneren.

- Med over 400 elektriske kjøretøy i drift og en fossilfri "last-mile"-levering til over én million husstander, har Helthjem vist vei i den grønne omstillingen. Selskapets nye hovedterminal i Vestby, utstyrt med solcellepaneler og sertifisert som Miljøfyrtårn, er enda et bevis på deres langsiktige forpliktelse til bærekraft, sa Kjensli.

Helthjems samarbeid med plattformer som Finn.no og Tise, som legger til rette for kjøp og salg av brukte varer mellom privatpersoner, var også en viktig faktor for juryens avgjørelse. Dette har bidratt til å fremme gjenbruk i stor skala og redusere avfall, noe som i følge NHO LT har stort potensial for videre vekst.

Bærekraftsdirektør i Helthjem, Fredrik Stavik, var stolt da han mottok prisen: 

– Dette er en stor seier for alle i Helthjem. Prisen viser at vi har lykkes med å integrere bærekraft i vår daglige drift, og det gir fordeler både for miljøet og kundene våre, sier han.

Powered by Labrador CMS