Trafikkmelding E18: 

SKRED OVER E18: Det har i natt gått et skred ved Lundevann like øst for Tvedestrand. Jord, stein og trær sperrer nå begge kjørefeltene på E18

Skred på E18: Trafikk i ett felt fra mandag morgen

Fra mandag klokken 06 vil ett felt på E18 åpnes forbi rasstedet ved Lundevann i Tvedestrand. Sørgående trafikk vil kunne kjøre E18, mens nordgående trafikk må bruke omkjøringsvegen.

Publisert Sist oppdatert
STENGT: Siden E18 nå er stengt, er det skiltet omkjøring via Vegårshei. Omkjøring for nordgående trafikk er skiltet fra Grenstølkrysset til Vegårdshei via fylkesvei 415 og 414 og videre til Molandkrysset, via fylkesveg 416.

Etter det store jord- og steinskredet som gikk natt til fredag på E18, har arbeidet med å sikre og rydde området vært i full gang gjennom hele helgen. Statens vegvesen har satt inn store ressurser for å håndtere de omfattende ødeleggelsene, og lørdag ettermiddag var en geolog på stedet for å vurdere skadeomfanget.

Krevende ryddearbeid

Byggherrevakt Roy Wivestad i Statens vegvesen forteller at det fortsatt gjenstår mye arbeid med å fjerne store steinblokker og stabilisere områder rundt rasstedet.

- Det er mange store steinblokker og blokkstablinger som må tas ned, både i selve rasområdet og i områdene rundt, sier Wivestad. Han understreker at arbeidet er svært krevende og må gjennomføres med stor forsiktighet, først og fremst for å sikre de som jobber på stedet, men også for å sikre trafikken når den gjenopptas.

Ett felt åpent fra mandag

Selv om det er klart at oppryddingsarbeidet vil fortsette utover helgen, vil sørgående trafikk kunne benytte ett felt på E18 fra mandag morgen. Nordgående trafikk vil fortsatt bli dirigert over en skiltet omkjøringsrute via fylkesveiene 415, 414 og 416.

- Årsaken til at vi lar nordgående trafikk bruke omkjøringsvegen, er at den er betydelig kortere enn for sørgående trafikk, sier Wivestad.

Powered by Labrador CMS