Den tyske logistikk-giganten DB Schenker går gjennom store endringer, og omorganiserer seg i hele verden. Oppskriften er å lage regionale avdelinger, med flere land under én felles ledelse. Det opplyser selskapet i en pressemelding.
Det samme skjer nå i Norden. Der vil Schenker-selskapene i Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island samles til én organisasjon, under ledelse av finske Petteri Nurmi, som frem til nå har ledet Schenker Finland.
I
Norden er vi i dag tre ledergrupper, Norge, Sverige og Finland, der Danmark og Island ligger under den svenske ledelsen. Totalt får den nordiske klyngen mer enn 6000 ansatte og har en omsetning på over tre milliarder euro.
Felles ledergruppe
Sammenslåingen vil skje i ulike etapper. De første endringene har pågått en stund, og dannelsen av en fellesnordisk ledelse vil etter planen skje fra starten av andre kvartal 2023. Det er dannet en felles ledergruppe for alle de nordiske
landene som skal være operativ fra 1. april 2023.
Petteri Nurmi har lang erfaring innen europeisk og global logistikkvirksomhet. Nurmi startet sin karriere i DB Schenker for rundt 25 år siden og har vært administrerende direktør i DB Schenker i Finland siden 2018. Ledergruppen i den nordiske klyngen som rapporterer til Nurmi, er utnevnt utelukkende fra DB Schenkers egne erfarne ledere.
- Vår nordiske markedsposisjon er sterk, spesielt innen luft- og sjøfrakt og kontraktslogistikk. Denne kritiske massen gir oss muligheten til å styrke vår markedsposisjon ytterligere. Vi kan også jobbe mer effektivt for våre kunder og møte de høye forventningene som stilles til oss, sier Petteri Nurmi.
- Den nye nordiske strukturen vil vi styrke DB Schenkers posisjon på det globale og europeiske markedet, vi vil kunne effektivisere våre prosesser og bedre møte kundenes forventninger, sier Helmut Schweighofer, administrerende direktør i DB Schenkers europeiske region.
Eriksmoen går av
Dette betyr også at administrerende direktør i DB Schenker Norge, Knut
Eriksmoen, går av etter 18 år i selskapet - de siste fem som toppleder.
Eriksmoen vil ha sin siste arbeidsdag 31. mars.
– Jeg
valgte å avstå fra prosessene fra å bli med i nordisk ledelse. Du møter et
metningspunkt, ikke faglig eller med tanke på Schenker, men fordi jeg har reist
i overkant mye i så mange år og har rett og slett lyst til å utfordre meg selv
og bidra på nye områder. Schenker er et fantastisk selskap med masse flinke
folk, og jeg har hatt 18 flotte og begivenhetsrike år som jeg er svært
takknemlig for, sier Eriksmoen til MT.
Salgsprosess
DB Schenkers tyske eier, Deutsche Bahn, jobber for øvrig videre med å selge selskapet. Ryktene om et salg har gått lenge, og for noen måneder siden kom også bekreftelsen fra Deutsche Bahn-ledelsen om at logistikkdivisjonen i det statlige tyske jernbaneselskapet kan selges - om prisen er riktig.
Grunnet tøffere tider i kapitalmarkedet har Reuters meldt at et salg trolig ikke vil skje før tidligst i tredje eller fjerde kvartal. Omorganiseringens om DB Schenker gjør globalt, er en del av prosessen for å gjøre selskapet med strømlinjeformet og attraktivt.
DB Schenker har over 76.000 ansatte på 1850 ulike lokasjoner i 130 land.